Większość z nas nie chce tyć i chce walczyć z nadmiarem tkanki tłuszczowej. Niestety obserwuje, że jest to w dzisiejszych czasach coraz trudniejsze. Chodzi oczywiście o wszechobecne, przetworzone jedzenie.

Nie zabija nas ilość jedzenia, tylko jego jakość, a może powinnam napisać jej brak. Dlatego dobrze jest wspomóc swój proces spalania tkanki tłuszczowej jak to tylko możliwe. Oczywiście, mamy pełno suplementów na półkach aptek, ale to środki chemiczne i tak, jak każdy produkt tabletkowy mogą mieć swoje skutki uboczne. Dlatego warto zapoznać się z metodami stricte domowymi.

Mam dla was dzisiaj dwa bardzo skuteczne sposoby pozbycia się nadmiaru kilogramów, które bez problemu możecie wykorzystać w domu.

Pierwszym z nich jest zastosowanie octu jabłkowego. Nie od dziś jej on znany ze wspomagania procesu odchudzania. Moja mamuśka opowiadała mi, jak z koleżankami stosowały go jeszcze w szkole średniej. Pamiętajmy jednak, że to zawsze ocet i trzeba to robić z głową, aby nie doprowadzić do anemii. Kwas octowy pomaga spalić tkankę tłuszczową. Co więcej, świetnie zmniejsza apetyt. Radzi sobie z tym o wiele lepiej niż chrom, czy inne kolorowe tableteczki. Ocet jabłkowy był składnikiem diety ludzi zamieszkujących tereny basenu Morza Śródziemnomorskiego. Badania potwierdzają, że Osoby, które odchudzały się i dodatkowo stosowały ocet schudły w tym samym okresie więcej niż ci, którzy stosowali jedynie dietę i ćwiczenia, ponieważ składniki zawarte w jabłkach, a tym samym w occie jabłkowym, przyspieszają rozszczepianie się tłuszczów. Picie octu jabłkowego pomoże organizmowi w zużyciu zapasów tkanki tłuszczowej, a przy okazji obniżymy sobie poziom cholesterolu. Oczywiście, musimy do tego dołożyć racjonalną dietę, a nie pakowanie się fast foodami codziennie. W takim wypadku to nawet magia wam nie pomoże. Trzeba przede wszystkim całkowicie wyeliminować albo drastycznie ograniczyć słodycze, ciasta i białe pieczywo oraz smakowe jogurty, a także słodkie desery.

Ocet jabłkowy
Ocet jabłkowy

Drugim ważnym i dobrym produktem są pędy jęczmienia.

Młody jęczmień jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych. stanowi bogactwo witamin i składników mineralnych. Jest źródłem witamin z grupy B, antyoksydantów (witaminy E, beta-karotenu), żelaza, wapnia, magnezu i cynku. Zawiera też duże ilości witaminy C. Mają jej więcej jak choćby pomarańcza, czy marchew. Drugim składnikiem jęczmienia, który niezaprzeczalnie wspomaga odchudzanie, jest błonnik. Dzięki niemu czujemy się syci i nie chce nam się podjadać. Dobrze wiemy, że jednym z największych wrogów pięknej sylwetki jest właśnie podjadanie między posiłkami. Ponadto, żeby formalności stało się zadość, działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo i antywirusowo. Jest pomocny w leczeniu zmian skórnych, chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy. Jest bogaty w niezbędne aminokwasy — te, których nasz organizm nie potrafi sam wyprodukować.

Jęczmień
Jęczmień

[vlikebox]

Napój z dodatkiem octu jabłkowego

Napój z dodatkiem octu jabłkowego
Napój z dodatkiem octu jabłkowego

Składniki:

  • 0,2 szklanki soku jabłkowego,
  • 0,6 szklanki wody,
  • sześć łyżek octu jabłkowego

Przygotowanie:

Składniki należy wymieszać i pić zaraz po przygotowaniu. Do stosowania codziennego.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułDetoksykacja krwi ważna dla organizmu
Następny artykułJak może ci pomóc olejek z lebiodki pospolitej?
Od wielu lat pracuje jako dietetyk i doradca żywieniowy. Jest zwolenniczką jedzenia wszystkiego, na co pozwala nam organizm. Zamiłowanie do sportu i aktywności fizycznej skłoniło mnie do głębszego zapoznania się z wpływem spożywanych posiłków na organizm ludzki.